Massagens virkning - FAQ
Ofte stillede spørgsmål om massage- Virker massage faktisk – eller er det mest for fornøjelsens skyld?
- Hvorfor anbefaler I ”forløb” fremfor at man bestiller en tid en gang imellem?
- Er der tilfælde, hvor man skal være forsigtig med at få massage?
- Akut hold i lænden / lumbago
- Diskusprolaps
- Udpræget knogleskørhed, tynd hud, depotmedicin, kræft m.m.
- Hvorfor får man spændinger og smerter?
Virker massage faktisk – eller er det mest for fornøjelsens skyld?
Massage har dokumenteret effekt på spændte muskler, og smerter forårsaget heraf. At det også er dejligt er en ekstra bonus.
Der er naturligvis stor forskel på udførelsen af massage, og vi mener at det er vigtigt for effekten, at massøren formår at komme helt ind i de spændte områder, frem for at stryge på overfladen.
Det kræver en særlig teknik at kunne gå dybt, mens det samtidig er dejligt og ikke overskrider smertetersklen mere end det vi kalder ”behagelig” smerte! Mange oplever både tilfredsstillelse og lindring, ved at behandlingen går helt ind og virker akkurat dér hvor de har brug for det.
Det er videnskabeligt dokumenteret, at berøring udløser en mængde af kroppens velvære-hormoner, som derefter virker i kroppen mange dage efter behandlingen.
Disse har en afgørende positiv effekt på stressterskel, samt på humøret og styrker immunforsvaret! Hos sportsudøvere ser vi, at dem som er seriøse omkring at fremme den optimale præstation, bruger massagen som et middel til at øge råstyrken og dermed præstationen. Det er en metode til at underbygge træningen. Det virker fordi musklerne bliver mere effektive, når infiltrationer i muskelfibrene fjernes.
Det samme gælder for præstationer i det almindelige erhvervsliv, selvom målet her er en helt anden slags præstation. Når blodtilførslen til hjernen er i flow, og ikke blokeres af spændinger i skuldre og nakke, så er tankerne klarere og hjernens ydeevne bedre.
Når massage også har en gavnlig effekt på stress, er det fordi behandlingen kan genoprette blodgennemstrømning, som giver hjerne og krop den fornødne energi, og samtidig er det også fordi massagen udløser kroppens stresshæmmende hormoner som aktiverer det såkaldte ro-hvile-system.
Massagen minimerer derfor de negative stressvirkninger og erstatter dem med den sunde indre balance.
Kort sagt kan god og dyb massage:
- Optimere ydeevne – både for krop og hjerne
- Reducerer Stress
- Fremme godt humør
- Fremme immunforsvarets effekt
- Øge blodgennemstrømning
- Løsne infiltrerede muskler (spændinger)
- Og give oplevelser af lethed, velvære, fleksibilitet og smertereduktion.
Når mange kalder massagen for ”afhængighedsskabende” eller ”stærkt vanedannende”, så er det fordi man ikke har lyst til at undvære den igen, når man først har prøvet noget der virker.
OBS.: Selvom vi dagligt oplever denne slags resultater, syntes vi det er mest ordentligt at pointere, at det naturligvis ikke er noget vi kan love! (Se anskvarsfraskrivelse, nederst på hjemmesiden).
Hvorfor anbefaler I ”forløb” fremfor at man bestiller en tid en gang imellem?
Vore mange år som behandlere har lært os, at den største effekt af massagen, helt tydeligt opstår hos dem, der vælger massagen som en forebyggende livsstil.
Der er tydelig forskel på om man impulsivt kommer til massage, når skaden ér sket og ubehaget driver en til at finde “nødhjælp”, eller om man har gjort op med sig selv, at velvære er vigtigt og derfor er klar til at tage sig selv alvorligt og vælger at være på forkant.
Vi oplever at de kunder der vægter kvaliteten af deres liv som yderst dyrebart, også er dem, som virkelig er klar til at sørge for sig selv og gøre hvad der skal til for at de kan ha´ det godt!
Det er en prioritering af tid og penge og en investering i sig selv!
Fordi vi elsker at gøre en forskel, der virkelig kan mærkes, vil vi gerne invitere dig, til at tage stilling og gøre din prioritering op: Er du villig til at tage dig selv alvorligt og er du klar til at gøre noget aktivt, for at øge dit velvære og din livskvalitet? – Hvad kunne være første skridt for dig?
Er der tilfælde, hvor man skal være forsigtig med at få massage?
Ja! Og hvis du er i tvivl, så spørg i telefonen, inden du bestiller tid!
Akut hold i lænden / lumbago
Oftest er sådan et ”hekseskud”, som det hedder i folkemunde, forårsaget at en vridskade, hvor kropsvæv mellem hvirvlerne er blevet beskadiget ved en uheldig bevægelse.
Her er førstehjælpen at lægge sig med is på smerteområdet ca. 20 min ad gangen op til 6 gange dagligt de første par dage efter lændeholdet er opstået. Der skal et dobbelt viskestykke imellem is og krop, så der ikke kommer forfrysninger, men området må godt blive kølet helt ned, så det bliver følelsesløst. Fidusen er at trække hævelsen væk fra området, så kroppen kan få plads og ro til at reparere sig selv.
Efter de første dage, skal isen kun bruges, hvis der igen opstår smerter, f.eks. , i de efterfølgende dage, når du har været ude at gå, eller er kommet til at løfte, så der kommer smerter.
Fordi der er tale om akut skadet væv, er det ikke en god ide med massage lige efter en lændehold.
Det er godt at bevæge sig. Små gåture, for at holde muskulaturen i gang, er vigtige. Det er nemlig din muskulatur der skal forhindre denne slags skader.
Derfor er rygtræning og gode vaner også den bedste langtidsbehandling. Massage er kun relevant til at løsne alle de spændinger der opstår som følge af smerterne og af at reflekserne får musklerne til at spænde op i et forsøg på at beskytte ryggen. Den slags massage kan man få efter der er gået mindst to døgn – og mere hvis det har været et slemt hold.
Diskusprolaps
En diskusprolaps er en skade i ryggen, som er kommet ved at noget af den gelekerne, som ligger midt i diskus-skiverne mellem ryghvirvlerne, bliver klemt ud, så den trykker på nerverne i rygmarven. Det kan gøre meget ondt, men det kan også bare give føleforstyrrelser ned i benene, uden at der er udtalte rygsmerter.
Derfor skal du altid søge læge, hvis du oplever føleforstyrrelser i ben eller fødder. Behandlingen er særlige øvelser, som skubber gelekernen tilbage på plads, samt styrketræning og gode rygvaner.
Det kan være rart at få massage for at løsne spændingerne op, omkring prolapsen, men det skal foregå med forsigtighed og dygtighed, og det afhjælper ikke selve prolapsen.
Udpræget knogleskørhed, tynd hud, depotmedicin, kræft m.m.
Det er vigtigt at vi ved besked, hvis du har særlige sygdomme, lidelser eller symptomer, så vi kan tilrettelægge behandlingen med særlige hensyn.
I nogle tilfælde vil det være relevant, at have en læge med på råd.
Er du i tvivl, så er du meget velkommen til at ringe og drøfte det med os!
Hvorfor får man spændinger og smerter?
Det er desværre bare almindeligt at kroppen spænder op, og giver problemer ind imellem.
Nogle af symptomerne skyldes skader og overbelastninger, andre er simpelthen kroppens svage punkter, hvor vi først mærker det, når vi har for travlt eller kommer til at gøre noget forkert. Når man først er spændt, er det ofte en ond cirkel.
Det er svært at slappe af, når det gør ondt, og musklerne har brug for blodgennemstømning for at give slip, men denne er netop blokeret af spændingerne… Det er ikke bare alderen, selvom den meget ofte får skylden, men unge kan også have spændingsproblemer og skader – og ældre kan som regel sagtens få det bedre, hvis de gør noget ved det!
Det er heller ikke nødvendigvis et udtryk for manglende motion, (selvom motion altid er godt for kroppen, og netop generelt også øger blodgennemstrømningen!). Men dem som motionerer meget, har også ofte brug for at få løsnet op – hvilket både kan øge ydeevnen og forebygge/behandle skader.
Heldigvis er det som regel muligt at genvinde sit velvære og få overskudet tilbage, så man kan koncentrere sig om det der er betydningsfuldt i livet, frem for at bruge kræfter på en generende krop.
Du er meget velkommen i Søllerød Massage
Et tilbud i Huset for Velvære og Livskvalitet
Svalegabet 12, 2850 Nærum
Tlf: 4280 4290
RAB + DAP
RAB-GODKENDT af SUNDHEDSSTYRELSEN: Massage & Zoneterapi
– Tilskud gennem Sygeforsikringen Danmark og Private Sundhedsforsikringer
&
Psykomotorisk Terapeut, DAP
Klik på video for at afspille